Свет 03. март 2020. / 23:20

Прв смртен случај од Ковид-19 во Шпанија

Прв смртен случај од Ковид-19 во Шпанија

Шпанските власти денеска соопштија за прв смртен случај од Ковид-19 во земјата. Станува збор за маж кој починал минатиот месец во источниот регион на Валенсија.

Станува збор пациент кој починал на 13 февруари, изјави регионалниот претставник за здравствена заштита Ана Барсело Чико, додавајќи дека само медицинските тестови направени по смртта се покажале позитивни на вирусот.