Свет 23. февруари 2020. / 21:34

Поради коронавирусот откажан е карневалот во Венеција

Поради коронавирусот откажан е карневалот во Венеција
Carnival of Venice, beautiful masks at St. Mark's Square

Властите во Венеција одлучија да го откажат познатиот карневал и сите случувања во градот поради ширење на коронавирусот.

Иако се очекувало присуство на повеќе илјади туристи, кои цела година го чекале карневалот, поради големиот број заболени и две починати лица од новиот вирус, сите настани се откажани и тоа најмалку една недела.

Иста мерка е преземена и во Милано, каде во рамки на модната недела е откажана ревијата на Армани. Досега во Италија се регистрирани над 100 случаи на заразени од коронавирус, од кои две лица починаа.