Свет 24. јануари 2021. / 21:21

Поради коронавирусот, 500 вработени на Ербас се ставени во карантин во Хамбург

Поради коронавирусот, 500 вработени на Ербас се ставени во карантин во Хамбург

Ербас денеска соопшти дека околу 500 вработени се ставени во карантин, откако 21 работник биле позитивни на коронавирусот.

Компанијата потврди дека од вработените било побарано превентивно да останат дома сè додека не се утврди што ја предизвикало инфекцијата кај 21 работник и дали станува збор за инфекција со новата мутација на коронавирусот, која за првпат беше откриена во Велика Британија.

Претставник на Ербас, изјави дека тие од властите имаат добиено целосна поддршка.