Свет 01. јуни 2020. / 20:35

По три месеци конечно ден без починати од Ковид-19 во Шпанија

По три месеци конечно ден без починати од Ковид-19 во Шпанија

Во Шпанија во последните 24 часа не се пријавени смртни случаи од коронавирус.

Претставникот на здравствената служба Фернандо Симон изјави дека развојот на ситуацијата е многу охрабрувачки.

Симон на прес-конференцијата изјави дека „само 71 лице е заразено во изминатите 24 часа“.

Ние сме на многу добро место во развојот на пандемијата “, рече Симон.

Шпанија ги објави првите двa смртни случаи на 3 март, a на 2 април забележа 950 смртни случаи за 24 часа, што е најголем број на смртни случаи.

Официјалниот број на починати изнесува 27.127, со потврдени случаи од 240.000.