Свет 01. јануари 2020. / 17:00

Организаторите на протестите пред Амбасадата на САД во Багдад наредија повлекување

Организаторите на протестите пред Амбасадата на САД во Багдад наредија повлекување

Паравоени групи што протестиораат пред амнериканската Амбасада во Багдад ги повикаа своите приврзаници да се повлечат од пред објектот.

Групата „Народни сили за мобилизација“ соопшти дека на тој начин одговориле на повиците на ирачката Влада упатен до демонстрантите да се повлечат. Сепак, според западни медиуми, насобраните демонстранти се уште не почнале со повлекување.