Свет 16. септември 2019. / 13:09

Орбан ги предупреди банките: Вратете ги парите на граѓаните, или ние ќе ви земеме повеќе

Орбан ги предупреди банките: Вратете ги парите на граѓаните, или ние ќе ви земеме повеќе

Унгарскиот премиер Виктор Орбан ги предупреди банките во својата земја дека мораат да внимаваат да не ги осиромашуваат граѓаните и се закани дека може се да им одземат.

Тој за локалните медиуми во Унгарија изјави ерата на колонизација е минато и оти банките треба да им вратат меѓу 600.000 и милион форинти до крајот на годината.

-Банките се сервис за граѓаните, а не она што станаа во светот-бесачи. Немам ништо од љубовта. Мораат да ги вратат парите кои ги заработија на непотребни давачки. Во спротивно ние ќе им земеме повеќе – се закани Орбан.