Свет 06. април 2020. / 12:52

Околу 2.200 медицински работници заразени од Ковид-19 во Париз

Околу 2.200 медицински работници заразени од Ковид-19 во Париз

Oд почетокот на епидемијата, во париските болници меѓу медицинскиот персонал имало околу 2.000 до 2.200 заразени со Ковид – 19.

Од нив, четворица се уште се на интензивна нега.

– Од заразените некои се веќе излекувани, изјави првиот човек на париските болници Мартин Хирш.

Од почетокот на епидемијата во Франција според официјалните податоци починале седум лекари, сите на истокот од Франција, која е најпогодена од епидемијата.

Според него од пред неколку дена се забележува стабилност на бројот на заразените кај медицинскиот персонал.