Свет 16. септември 2020. / 16:43

Од Рим до Милано ќе може да се патува само со негативен тест

Од Рим до Милано ќе може да се патува само со негативен тест

Патниците кои ќе летаат на реалација Рим – Милано од денеска ќе мора да покажат негативен тест на Ковид-19.

Патниците кои заминуваат од Рим или од Милано ќе мора да направат брз тест на Ковид-19 на аеродром или 72 часа пред тргнување.

Претседателот на регионот Лацио, Никола Цингарети инцијативата ја опиша како европски новитет, што би можел да биде применет и на меѓународните летови.