Свет 25. февруари 2021. / 16:19

Од Астра Зенека 150 милиони вакцини за ЕУ

Од Астра Зенека 150 милиони вакцини за ЕУ

Шведскиот координатор за вакцини Ричард Бергстром денеска изјави дека „Астра Зенека“, според сегашните информации, ќе може да достави 150 милиони дози вакцини против Ковид-19 во Европската унија во вториот квартал, како што беше претходно соопштено.

– Тоа дури е помалку отколку во првичниот договор, рече Бергстром.

Тој додаде дека не се „целосно задоволни“.

– Но тие се обидуваат да најдат нови количини и сметаме дека тоа е многу добро, додаде Бергстром на прес-конференција