Свет 27. декември 2020. / 11:15

Нов вид на Ковид-19 откриен и во Канада

Нов вид на Ковид-19 откриен и во Канада

Властите во Онтарио вчера соопштија дека во канадската провинција се потврдени два случаи на новиот вид на Ковид-19, откриен во Велика Британија.

Новиот вид на Ковид-19 е потврден кај брачна двојка во јужниот дел на Онтарио.

Тие не патувале, ниту пак биле изложени на вирусот и на ризични контакти.