Свет 01. декември 2020. / 23:00

Над 64 милиони луѓе во светот заразени со Ковид-19

Над 64 милиони луѓе во светот заразени со Ковид-19

Според податоците на „Ворлдометерс“ (worldometers.info) Бројот на инфицирани со новиот коронавирус во светот денеска надмина над 64 милиони.

Додека бројот на смртни случаи се доближува до 1,5 милиони луѓе, а оздравеле повеќе од 44 милиони луѓе.

Според најновите податоци 99,4 отсто од заболените имале полесен облик на Ковид-19, а 105.733 биле во тешка состојба.

Процентот на оздравени и понатаму е 97.