Свет 09. април 2020. / 10:25

Над 330.000 лица во светот оздравени од корона вирусот

Над 330.000 лица во светот оздравени од корона вирусот

Бројот на оздравени од корона вирусот во светот надмина 330.000 луѓе, соопшти сајтот Worldometar. Точниот број лица, кои успеале да го совладаат опасниот вирус изнесува 330.203.

Најголем број оздравени има во Кина-77.279 лица. Следуваат Шпанија-48.021, Германија-46.300, Иран-29.812, Италија-26.491, САД-22.828 и Франција 21.254.

Бројот на заболени од корона вирусот во светот изнесува 1.502.498 лица.