Свет 08. јуни 2020. / 11:32

На пристаништето во Ротердам запленети 2 тона кокаин

На пристаништето во Ротердам запленети 2 тона кокаин

Царинските служби на пристаништето во Ротердам откриле 2.020 килограми кокаин сокриен во контејнер со банани. Пратката со банани пристигнала од Еквадор и била наменета за купувач од Унгарија.

Вредноста на запленетиот кокаин се проценува на 151 милиони евра.