Свет 16. март 2020. / 19:07

На Кипар 13 нови случаи на заразени со Ковид-19

На Кипар 13 нови случаи на заразени со Ковид-19

Од Министерството за здравство на Кипар, денеска соопштија дека потврдени се 13 нови случаи на заразени со новиот коронавирус, со што вкупниот број достига  46 за само една седмица. Првиот случај беше регистриран минатиот понеделник.

Од вчера до 30 март 2020, во сила е забрана за влез на Кипар, за сите кои не се државјани на Кипар, немаат легален престој, не се дипломати или студенти, а се странски државјани.