Свет 27. декември 2020. / 12:25

На 96-години Арацели е првата Шпанка која ја прими вакцината против Ковид-19

На 96-години Арацели е првата Шпанка која ја прими вакцината против Ковид-19
Арацели, 96, ја прими првата инјекција на национално ниво во Шпанија (Ројтерс)

Пензионерка која живее во домот за стари лица во Лос Оломос во Гвадалахара, стана првата личност во Шпанија која е вакцинирана против Ковид-19.

Со нејзината кратка бела коса, 96-годишната Арацели Идалго, која живее во домот за пензионери, стана полека откако го засука ракавот и се оддалечи од помагалото за движење, во настан што беше пренесуван на националната телевизија.

-Ништо не почувствував од инјекцијата, изјавила Идалго со насмевка на лицето откако била вакцинирана.