Свет 15. јануари 2021. / 23:43

Министерството за финансии на САД со список од сите обвинати за упадот во Капитолот   

Министерството за финансии на САД со список од сите обвинати за упадот во Капитолот   

Министерството за финансии на САД синоќа објави список од сите обвинати кои потенцијално биле вклучени во нередите и упадот во Капитолот на 6 јануари. Списокот се обновува.

 На веб-страницата на министерството се посочени сите обвинети со назив на предјавеното обвинение, статус на делото и датата на последната обнова на информацијата. 

 Овде исто така се наведни и линкови на дигитални копии на соопштенија за јавноста и обвинителни решенија за секое дело.