Свет 26. април 2019. / 12:45

Маж од Кипар призна дека убил седум жени и девојчиња

Маж од Кипар призна дека убил седум жени и девојчиња

Маж од Кипар призна дека убил седум жени и девојчиња. Локалните медиуми објавија дека станува збор за првиот сериски убиец на тој остров.

Две тела се откриени во рударско окно претходно овој месец, додека третото е пронајдено вчера. Сите тие се државјанки на Филипините. Главниот осомничен е 35-годишен војник кој ги признал убиствата, а неговото име се уште не е објавено.

Жртвата која е пронајдена вчера, осомничениот ја запознал на сајт за запознавање партнери. Тој вчера ги однел истражните органи на место во близина на главниот град Никозија и им покажал каде е закопано телото.

Мажот признал дека убил уште жени и девојчиња, вкупно седум, па по нивните тела се трага.

Меѓу убиените е една жена од Индија или Непал и една жена од Романија и нејзината осум годишна ќерка. Како исчезнато се води и едно шест годишно девојче, ќерка на една од убиените жени.

На полицијата на Кипар во истрагата и помага британската полиција.