Свет 20. октомври 2018. / 20:59

Матео Салвини ја испрати италијанската полиција на границата со Франција

Матео Салвини ја испрати италијанската полиција на границата со Франција

Италијанскиот министер за внатрешни работи, Матео Салвини, изјави дека испратил полиција да патролира по должината на границата со Франција за да се спречи миграцијата.

Станува збор, како што се наведува за мигранти кои, според едно видео, се вратени од Франција во Италија.

„Тое е злоупотреба од француските власти, кој знае по кој пат. Француските власти ја искористуваат добрата волја на нашата полиција и поради тоа има вакви последици, ние испраќаме патролни возила, кои ќе ја контролираат и чуваат граница”, вели Салвини на социјалните мрежи.