Свет 10. септември 2018. / 12:18

Малезија: Маж фрли молотов коктел во болница (ВИДЕО)

Малезија: Маж фрли молотов коктел во болница (ВИДЕО)

Објавена е снимка на која се гледа како еден човек влегува во приватна болница во Јелутонг, Малезија, и фрла молотов коктел. Пет лица беа сериозно повредени во нападот.

Еден маж (39) влегол во болница со торба во рацете и отишол директно до уролошката амбуланта каде што извадил шише бензин, го запалил и го фрлил.

Шефот на полицијата изјави дека напаѓачот бил ментално болен човек кој бил третиран во оваа болница. Тој беше уапсен веднаш по нападот (3 септември) и испратен на лекување во психијатриска болница.

Шефот на полицијата изјави дека напаѓачот дејствувал сам и дека бил личност без семејство и постојана работа.