Свет 11. June 2018. / 20:01

Кинески спајдермен – Се качи на зграда и спаси дете кое висеше на петти спрат (ФОТО)

Кинески спајдермен – Се качи на зграда и спаси дете кое висеше на петти спрат (ФОТО)

Откако младиот француски мигрант од Мали пред две недели спаси дете, уште еден херој спаси уште едно дете на другиот крај од светот – во кинеската провинција Хунана.

Жанг Хин, поранешен инески војник, се качи до балконот на петтиот кат од станбената зграда и спаси двегодишно момче кое пропаднало низ решетките од балконот, па заглавило меѓу нив, по што останал таму да виси.

Жанг го воочил додека минувал покрај зградата и без премногу размислуање се качил до него и го турнал назад во станот. За кинеските медиуми изјавил дека покрај зградата минувал со својот брат кога го слушнал вресокот на детето.

Жанг е прогласен за херој на кинеските друштвени мрежи и медиуми.