Свет 06. јануари 2021. / 13:16

Кина забрани влез на СЗО за истрага на потеклото на Ковид-19

Кина забрани влез на СЗО за истрага на потеклото на Ковид-19

На претставниците на Светска здравствена организација, кои треба да го истражи потеклото на Ковид-19 во кинескиот град Вухан, им беше забранет влез во Кина.

Според СЗО проблемот настанал при издавање на визите за претставниците на СЗО.

Додека кинеските власти соопштија дека се уште се договараат деталите за посетата, вклучително и датумите.