Свет 04. август 2020. / 20:41

Како да експлодира атомска бомба, велат очевидци од Бејрут

Како да експлодира атомска бомба, велат очевидци од Бејрут

На социјалните мрежи има се повеќе фотографии и водеа кои ја покажуваат силината на експлозијата во Бејрут денеска. До експлозијата дошло во пристаништето каде се наоѓа складиште на експлозив, но и складишта за огно,мет и хемикалии, јави либанската државна агенција NNA.

Според снимките најпрво во пристаништето се гледал светлечки чад, а потоа градот го затресла исклучително силна експлозија, како што наведуваат сведоци, таа се почувствувала и до 240 километри одалечениот Кипар.