Свет 02. март 2021. / 17:49

Италјанскиот вулкан Етна одново се „заканува“

Италјанскиот вулкан Етна одново се „заканува“

Италијанскиот вулкан Етна, и денеска исфрлил пепел, кој со помош на ветерот отишол многу високо и стигнал до пристанишниот град Катанија.

Вулканот испуштил и слаби млазови на лава, а институтот во Неапол соопшти дека тоа е осми „параксизам“ на вулканот.

Вулканска пепел пал и на малите градови во околината.