Свет 15. март 2020. / 12:17

ИСИС се исплаши од корона вирусот: Препорака до џихадистите да на одат во Европа

ИСИС се исплаши од корона вирусот: Препорака до џихадистите да на одат во Европа

Откако со години ги наведуваше своите терористи да ги напаѓаат големите европски градови, терористичката Исламска држава (ИД) сега им препорачува да не патуваат во Европа поради ширењето на корона вирусот, објави „Сандеј Тајмс“ од Лондон.

Но, доколку веќе имаат симптоми на болеста, ИД им препорачува на тие џихадисти да остаат таму, објавено е во печатеното издание на билтенот на терористичката група Ал-Наба, пренесува изданието, дел од групацијата „Д тајмс”.

Здравите не треба да влегуваат во земјите со епидемија, а заразените не треба да излегуваат од таму, пишува во билтенот, оценувајќи дека „чумата“ е „страдање, испратено од Бога на кого тој сака“.