Свет 31. март 2020. / 15:36

ИКЕА ќе произведува медицински маски и скафандери

ИКЕА ќе произведува медицински маски и скафандери

Шведската компанија ИКЕА ќе почне производство на заштитна опрема за болнички работници, кои се на најголем удар во борбата против корона вирусот.

Конкретно станува збор за изработка на медицински маски и скафандери.

Според менаџерот за набавки на компанијата, Хенрик Елм, ИКЕА се соочува со одложување на испораката поради ширењето на корона вирусот во Европа и САД и затворањето на границите меѓу државите.

Сепак компанијата беше подготвена и успеа да ги намали последиците од воведувањето на ограничувањата, доставувајќи производи во магацини на различни места – истакнува Елм.