Свет 17. декември 2020. / 11:25

Големи врнежи од снег оставија 100.000 домаќинства без струја во Јапонија

Големи врнежи од снег оставија 100.000 домаќинства без струја во Јапонија

Обилниот снег во централниот дел на Јапонија и долж северниот брег предизвика прекин во снабдувањето со електричната енергија и околу 10.000 домаќинства се без струја.

Во префектурите Нигата и Гунма снежната покривка изнесува околу два метра.

Поради обилниот снег, што паѓа три дена, јапонскиот премиер Јошихаде Суга свика итен состанок со релевантните министри.