Свет 17. февруари 2021. / 10:47

Етна повторно исфрла лава и пепел

Етна повторно исфрла лава и пепел

Вулканот Етна на островот Сицилија повторно еруптираше, исфрлајќи лава и пепел, по вторпат во последните неколку дена.

Локалните власти соопштија дека околните населени места не се загрозени, и оти ја следат ситуацијата.

Етна, кој е висок 3.350 метри, е еден од најактивните вулкани во светот