Свет 07. ноември 2019. / 12:09

Ердоган: Се уште има терористи во регионот на турската граница со Сиријa

Ердоган: Се уште има терористи во регионот на турската граница со Сиријa
Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави дека терористите не се повлекле целосно од регионот покрај турската граница со Сирија.
Erdogan нагласи дека до моментот не е почитуван крајниот рок од 120 часа договорен со САД ниту тој од 150 часови договорен со меморандум со Русија за повлекување на терористите од определениот појас покрај границата со Сирија.
– Терористите продолжуваат со напади врз Сириската национална армија (сириски бунтовници поддржани од Анкара) која соодветно им возвраќа – изјави Ердоган.
Според турскиот претседател, само утрово таа војска имала 11 жртви.