Свет 10. август 2018. / 22:19

Експлозија во Бразил – најмалку 30 повредени

Експлозија во Бразил – најмалку 30 повредени

Најмалку 30 лица се повредени денеска при експлозија во фабрика за челик во Бразил.

Експлозијата се случила во дел од фабриката каде се наоѓале резервоарите со гасови што се ослободуваат при производството на челик.

Фабриката е сопственост на компанијата „Усиминис“, која е еден од најголемите производители на челик во Бразил.