Свет 24. декември 2020. / 23:00

Џонсон: Ќе претстојат тешки времиња со новиот вид на коронавирус

Џонсон: Ќе претстојат тешки времиња со новиот вид на коронавирус

Британскиот премиер Борис Џонсон предупреди денеска дека појавата на новиот вид на коронавирус значи дека претстојат тешки времиња, нагласувајќи ја потребата за контрола на неговото брзо ширење.

– Знам дека беше многу, многу тешко во текот на последните неколку недели и морам да им кажам на луѓето дека ќе биде тешко, особено поради брзината со која се шири новиот вид, истакна Џонсон на прес-конференција.