Свет 03. јануари 2021. / 19:10

Џонсон ги засилува мерките, но бара децата да се вратат на училиште

Џонсон ги засилува мерките, но бара децата да се вратат на училиште

Британскиот премиер Борис Џонсон денсека изјави дека мерките против ширењето на коронавирусот „веројатно ќе се засилат“, но и покрај тоа ги повика родителите утре да ги пуштат децата на училиште, велејќи дека училиштата несомнено се безбедни.

Вчера во Велика Британија беа пријавени нови 57.725 случаи на коронавирус, што е нов дневен рекорд, а владата е под притисок на синдикатите сите училишта во Англија да останат затворени и да се премине на онлајн настава.