Свет 10. ноември 2019. / 11:23

Двајци скијачи загинаа во лавина на Алпите

Двајци скијачи загинаа во лавина на Алпите

Австриските власти соопштија дека двајца скијачи загинаа во лавина на Алпите во јужниот дел на Австрија, прва оваа сезона.

Локалните медиуми објавија дека тие скијале надвор од обележаната патека во регионот Октал.

Службата за предупредување на опасност од лавини во австриската покраина Тирол вчера издаде соопштение за зголемен ризик поради обилните врнежи од снег.