Свет 12. март 2021. / 20:09

Досега вакцинирани 335,3 милиони луѓе во светот против Ковид-19

Досега вакцинирани 335,3 милиони луѓе во светот против Ковид-19

Во светот до денеска се вакцинирани против коронавирус 335,3 милиони луѓе во светот, што е 4,4 жители на 100 луѓе, пренесува Њујорк тајмс.

Најмногу се вакцинирани во САД – 98,2 милиони луѓе, по што следат повеќе од 24 милиони луѓе во Велика Британија. Над 10 милиони луѓе се вакцинирани во Бразил, повеќе од 8,7 милиони во Германија и 7,2 во Русија.