Свет 12. јули 2018. / 20:30

Доналд Трамп: Добив убаво писмо од Ким

Доналд Трамп: Добив убаво писмо од Ким

Американскиот претседател на Твитер го објави писмото што го добил од лидерот на Северна Кореја , Ким Џонг Ун. Во писмото Ким напишал дека сака да вродат со плод нивните напори за подобрување на односите меѓу двете земји. Трамп го оценува писмото, пратено на 6 јули ,  како многу убава порака .

Тој смета дека веќе е постигнат голем напредок во односите меѓу двете земји. Ким напишал дека состанокот на двајцата претседатели во Сингапур е ,,почеток на значајно патување”.

Тој изразил уверување дека епохалниот напредок во промовирањето на односите на Северна Кореја и САД ќе доведат до следен состанок на двајцата лидери.