Свет 28. март 2020. / 19:56

Бројот на починати во Италија од коронавирус надмина 10 000 лица

Бројот на починати во Италија од коронавирус надмина 10 000 лица

Во последниве 24 часа во Италија починале 889 лица (вчера 969) со што бројот на оние што умреа помина 10.000. Д

енеска биле регистрирани нови 3.651 заразени (вчера бројката беше 4.401). Бројот на излечените денеска е 1.439 во споредба со 589 вчера.