Свет 26. март 2020. / 10:01

Авганистанската влада на крајот од март ќе почне да ги ослободува затворените Талибанци

Авганистанската влада на крајот од март ќе почне да ги ослободува затворените Талибанци

Талибанците соопштија дека авганистанската влада кон крајот на март ќе почне со ослободување на нивните затворениците.

Ова го потврди и висок функционер на авганистанската влада, кој рече дека процесот ќе започне „за една недела“.

На состанокот е донесена одлука да бидат ослободени затворениците кон крајот на март, напиша на Твитер портпаролот на Талибанците, Сухаил Шахен.