Свет 02. декември 2018. / 12:05

Американски адмирал пронајден мртов

Американски адмирал пронајден мртов

Командантот на поморските сили на САД на Блискиот Исток, адмиралот Скот Стерни, бил пронајден мртов во неговиот дом во Бахреин, соопшти морнарицата.

Во соопштението се наведува не се сомневаат дека станало збор за убиство.

Стерни бил командант на Петтата флота на американската морнарица, чија база е во Бахреин, која ги опфаќа Персискиот залив, Омански залив, Аденскиот залив, Црвеното Море и Арапското Море.

– Службата за поморска кривична истрага и Министерството за внатрешни работи на Бахреин соработуваат во истрагата, но во овој момент не постои сомнеж дека ова е убиство. – изјави адмиралот Џон Ричардсон, командант на поморските операции.

Тој додаде дека Стерни на командантното место бил заменет со неговиот досегашен заменик, Пол Шлис.