Свет 11. февруари 2020. / 13:16

„Аирбнб“ ги откажува резервациите за сместување во Пекинг

„Аирбнб“ ги откажува резервациите за сместување во Пекинг

Компанијата „Аирбнб“ соопшти дека ги откажува резервациите за сместување во Пекинг до 29 февруари, поради ширењето на  корона вирусот во Кина.

Во контекст на ширењето на новиот коронавирус и упатствата на локалните власти за време на оваа вонредна здравствена ситуација, резервациите на сите огласени капацитети во Пекинг од 7 до 20 февруари се откажани – соопштија од „Аирбнб“.

Портпарол на компанијата изјави дека таа одлука важи само за Пекинг и додаде дека „Аирбнб“ ја анализира ситуацијата и работи според упатставата на локалните власти.