Свет 08. мај 2020. / 18:00

Администрацијата на Трам подготвува план за вториот бран на Ковид-19

Администрацијата на Трам подготвува план за вториот бран на Ковид-19

Администрацијата на Трамп прави планови за вонредни состојби за евентуален втор бран на корона вирус, вклучително и можни ограничувања, изјави во петокот економскиот советник на Белата куќа, Лери Кудлоу.

Кудлоу претходно рече дека економијата на Соединетите држави постепено ќе започне со повторното отворање во мај и јуни, предупредувајќи, сепак, на „влошувањето“ на бројот на работните места за кои се очекува да продолжи и во наредните неколку месеци.

Дополнително, официјалниот претставник тврди дека Кина ќе биде „одговорна“ кога ќе завршат финалните студии за Ковид-19.