Спорт 12. June 2018. / 10:55

Ослободен фудбалскиот судија – поради пенал бил уапсен

Ослободен фудбалскиот судија – поради пенал бил уапсен

Фудбалскиот судија Срѓан Обрадовиќ, уапсен поради сомнеж дека ја злоупотребил службената положба, во понеделникот бил пуштен од притвор од Окружниот затвор во Нови Сад, Србија.

Адвокатот Горан Карадеревиќ потврдил дека е укинт притворот на неговиот клиент и дека во понатамошната постапка ќе се брани од слобода.

Обрадовиќ бил приведен поради сомнителниот пенал кој го досудил на натпреварот меѓу Спартак и Раднички.