Спорт 09. април 2018. / 13:15

Најубавата директорка во фудбалот: Момците се задолжени за мојата насмевка (ФОТО)

Најубавата директорка во фудбалот: Момците се задолжени за мојата насмевка (ФОТО)

Тимот на Менсфилд е далеку од друштвото на најдобрите англиски клубови, но и тоа како може да се пофали со својата директорка.

Каролин Редфорд е заштитен знак на клубот кој се натпреварува во четвртото по ранг натпреварување во Англија.

„Момците од екипата се задолжени за мојата насмевка. Супер се однесуваат кон мене и засега имаме одлична соработка. Секој работата си ја завршува на одличен начин“, изјави Каролин.

Таа не крие и дека не би и претставувало никаков проблем да постави жена на менаџерската позиција.

„Дали би била доволна храбра да поставам жена за менаџер? Секако дека да. Неопходно е да бидам солидарна кон жените“, објасни Каролин.

Нејзинот сопруг Џон е сопственик на клубот Менсфилд веќе седум години.