Спорт 01. мај 2018. / 19:30

Хаос на теренот: Играчите и тренерот жестоко го нападнале судијата (ВИДЕО)

Хаос на теренот: Играчите и тренерот жестоко го нападнале судијата (ВИДЕО)

Судија бил нападнат од страна на играчите, по контроверзна одлука во фудбалската Премиер лига во Етиопија.

За време на утакмицата помеѓу шампионите на афричката држава, Мекелакеј и Велвало, нападнат е судијата.

Играчите на Велвало физички го нападна судијата, кој тврдел дека топката ја поминала линијата и прогласил гол. Тренерот на Велвало исто така го удрил судијата, па подоцна бил отпуштен.

Сите утакмици од оваа лига, поради инцидентот, се суспендирани.