Скопје 13. ноември 2018. / 09:20

Зоолошката градина доби електричен еко-мини бус

Зоолошката градина доби електричен еко-мини бус

Фирмата од Делчево и донираше на Зоолошката градина Скопје електричен еко мини бус за прошетки во зимскиот период.

Директорот на Зоо Скопје, Ѓорѓи Галетановски и сопствениците на фирмата склучија меморандум за донација и меѓусебна соработка.

Новиот еко бус е со капацитет за 20 посетители, а со едно електрично полнење ќе поминува до 80 километри.