Скопје 20. мај 2020. / 17:26

Завршен новиот паркинг на Клиничкиот центар

Завршен новиот паркинг на Клиничкиот центар

Во Клиничкиот центар е завршен новиот паркинг што се наоѓа на местото на поранешната Клиника за гинекологија, направен е посебен влез за возила на итната медицинска помош до Ургентниот центар на хирургија, направени се повеќе нови улици кои ги спојуваат веќе постојните, се работи на уште неколку нови влезови во Клиниката, а, како што најави министерот за здравство Венко Филипче, ќе се прави и уште еден паркинг кај Инфективната клиника.

Министерот и градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов денеска извршија увид во градешните работи во Клиничкиот центар, истакнувајќи дека станува збор за важни инфраструктурни потфати кои ќе го олеснат движењето во Клиниката.