Скопје 12. јануари 2021. / 15:15

Зад поликлиниката Бит Пазар ќе се гради катна гаража

Зад поликлиниката Бит Пазар ќе се гради катна гаража

Владата дала зелено светло да се гради катна гаража во општина Чаир, во просторот зад поликлиниката Бит Пазар, преку фејсбук соопшти првиот вицепремиер на земјава, Артан Груби.

Тој напиша дека во општина Чаир ќе се гради катна гаража.

„Во соработка со градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу, Владата на Република С.Македонија денеска даде зелено светло за изградба на катна гаража во општина Чаир, односно во просторот зад поликлиниката Бит Пазар. Со овој чекор на Владата и општина Чаир, нашите граѓани ќе можат да ги паркираат своите автомобили во овој многу фреквентен дел од Скопје, без да ги попречуваат или блокираат јавните простори. Оваа одлука на владата, општина Чаир треба да ја спроведе согласно Одлуката за вршење на работите за располагање со градежно земјиште сопственост на Република С. Македонија за oпштина Чаир, донесена од страна на Владата“, пишува првиот вицепремиер Груби.

Çairi po bëhet me garazh/parking në kate.

Në bashkëpunim me kryetarin e komunës së Çairit, Visar Ganiu, qeveria e…

Posted by Artan Grubi on Tuesday, January 12, 2021