Скопје 07. јуни 2019. / 11:08

Важно соопштение од ЈСП: Oд понеделник нов возен ред

Важно соопштение од ЈСП: Oд понеделник нов возен ред

ЈСП денеска преку соопштение информира дека поради завршувањето на учебната година 2018/2019, бесплатните билети за учениците нема да важат за време на летниот распуст. Бесплатните билети на учениците од основните училишта ќе важат до 10 јуни,а на средношколците до 20 јуни.

ЈСП Скопје нуди можност основците/средношколците (не важи за средношколците кои сега завршуваат четврта година) по повластени цени да купат месечен билет за јули и август по цена од 600 денари (за еден месец).За купување т.н. сезонски билет за ученици, неопходно е лицето да приложи потврда дека е ученик и да достави книшка на увид.

Бесплатните студенстки билети ќе важат и за време на летото.

Тие информираат и дека од понеделник, (10.06.2019 година), возилата од јавниот превоз ќе сообраќаат по летен возен ред.