Скопје 03. мај 2019. / 12:03

Утре изменет сообраќаен режим поради Скопски маратон

Утре изменет сообраќаен режим поради Скопски маратон

Во сабота, 4 мај, поради одржување на „Визер Скопски маратон 2019“ дел од автобуските линии што сообраќаат на трасата на која ќе се одржува маратонот ќе имаат изменет режим на сообраќање, а некои воопшто нема да бидат во функција.

Туристичката линија „Сити тур“ нема да сообраќа цел ден, информираат од ЈСП.

Линиите 25 и 59А нема да сообраќаат во периодот од 8 до 10 часот. Од 8 до 10 часот, по вообичаената траса ќе сообраќаат 2, 2А, 12 и 19 и сите приградски линии.

Од 7 до 14 часот, по вообичаената траса ќе сообраќаат 2, 2А, 12, 19, 20, 25А, 25Б, 42, 45 и 65В, како и приградските линии 11, 11А, 18, 18А, 32, 47, 47А, 52, 53, 55, 56, 56А, 60, 61, 62, 63, 63А, 63Б, 65, 66, 66А, 68, 69, 71, 81, 118.

По изменети траси, користејќи ги околните сообраќајници, ќе сообраќаат линиите:

3, 3Б, 4, 5, 7, 8, 9, 15, 15А, 16, 17, 20, 21, 21А, 22, 22А, 23, 24, 27, 28, 50, 45, 52, 53, 55, 62, 63, 63А, 65, 65В, 66, 66А, 68, 69, 18А, 47, 47А, 61, 71, 81, 11, 11А, 18, 32, 56, 56А, 60, 118, 57, 59, 31, 41, 51, 67, 70, 74, 58, 73, се вели во соопштението од ЈСП во кое се додава дека на нивната веб страница www.jsp.com.mk може да се видат трасите на линиите кои ќе возат изменето од вообичаениот режим.