Скопје 07. август 2020. / 10:11

Утре без струја повеќе делови на Скопје

Утре без струја повеќе делови на Скопје

Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека поради планирани технички зафати во електро-системот во градот Скопје, утре без струја ќе останат:

– во периодот од 08:30 – 15:00 часот, корисниците ул.Марко Орешковиќ. (општина Кисела Вода);

– во периодот од 08:00 – 09:30 часот, ресторанот „Интермецо“, карате клубот „Работнички“, пералните за возила на бул. Митрополит Теодосиј Гологанов броевите: 70, 75, 77, 79. (општина Центар);

– во периодот од 08:80-18:00 часот, Стопанските и нестопанските објекти од семафорите во Пинтија до мостот на влез во Драчево, сите компании и бензиски пумпи од тој дел ќе бидат со повремени прекини во тој период. (општина Кисела Вода);

– во периодот од 08:30 – 13:00 часот корисниците во зградата на КЈУБИ. (општина Центар);

– во периодот од 08:00 – 10:30 часот корисниците од ул.1611. (општина Аеродром);

– во периодот од 13:00 – 15:30 часот корисниците од бул. Трета Македонска Бригада, делот кај подулицата со бр.3. (општина Аеродром);

– во периодот од 09:00 – 11:00 часот корисниците на дел од ул. Хелсиншка околу броевите11 и 13, ул.Ташкентска околу броевите 20 и 22. (општина Карпош)