Скопје 01. февруари 2021. / 19:06

Тројца лекари и медицинска сестра од Инфективна позитивни на Ковид-19

Тројца лекари и медицинска сестра од Инфективна позитивни на Ковид-19

Тројца лекари и една медицинска сестра од Клиниката за инфективни болести се позитивни на ковид-19, објави ТВ24.

Сите се со полесни симптоми и на домашно лекување.

Од Министерството за здравство за телевизијата изјавиле дека моментално нема случај на кластер или поголема бројка на заболени во рамки на скопските клиники.

Пред десетина дена на Клиниката за нефрологија се заразија повеќе од 20 вработени во исто време. Лабораторијата во МАНУ сѐ уште утврдува дали персоналот е заболен од новиот сој на коронавирусот.