Скопје 21. јануари 2021. / 09:09

Скопје утрово со висока загаденост на воздухот

Скопје утрово со висока загаденост на воздухот

Во Скопје утринава повторно е регистрирана висока загаденост на воздухот.

Мерните станици во Центар, Карпош, Лисиче, Ѓорче Петров покажуваат висока концентрација на штетните ПМ10 честички во воздухот.